PIANO CITY PROMO VIKEND 24/25 februar 2018.

Posted on

U organizaciji udruženja Mistyland, Kulturnog centra Novog Sada i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, 24. i 25. februara 2018. godine, održaće se dvodnevna manifestacija PIANO CITY – PROMO VIKEND. Na dve lokacije u našem gradu – u Kulturnom centru Novog Sada i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, publika će imati priliku da uživa u koncertima benda EYOT, kompozitora i pijaniste Veljka Nenadića, pijanistkinje Ivane Damjanov i Koste Jevtića, jednog od osnivača Piano City festivala u Novom Sadu.

 

24.02.2018. Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 5
19:00h Veljko Nenadić, klavir /kao predgrupa/
20:00h EYOT

25.02.2018. Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37
19:00h Ivana Damjanov, klavir
20:00h Kosta Jevtić, klavir


Ulaznice za EYOT i prvi dan manifestacije su u prodajnoj mreži GIGS TIX-a, cena: 500 dinara, na ulazu 600.
Drugog dana manifestacije ulaz na koncerte je slobodan.EYOT je jedan od najoriginalnijih i najuspešnijih bendova savremene srpske džez scene. Sastav čine:
Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bubnjevi
Originalnim zvukom, energijom i emocijama, EYOT slušaoce vodi duboko u njihov unutrašnji svet.

Predgrupa bendu EYOT u Kulturnom centru Novog Sada biće Veljko Nenadić, fantastičan, višestruko nagrađivan mladi pijanista i kompozitor, koji će održati koncert svoje autorske muzike.

Virtuozna Ivana Damjanov, mlada nada srpskog pijanizma i nosilac više od 40 nagrada i priznanja, predstaviće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine delima Šopena, Ravela, Debisija i Lista. Ivana je pobednik upravo održanog takmičenja „Renato Sellani“ u Italiji, čiju organizaciju potpisuje Piano City Milano.

Dvodnevna manifestacija zatvara se koncertom autorske muzike pijaniste Koste Jevtića, jednog od osnivača festivala Piano City Novi Sad.