City hostel

Program Festivala - City hostel

SUBOTA, 09. septembar

 

19.00-19.45 Mina Krajnović, Ema Krajnović, Marek Stupavski i Aleksandar Lazić


Ema Krajnović

A.Scriabin: 6 prelida op.11

Ema Krajnović rođena je 04.09.1994. u Beogradu. Nižu muzičku školu završila je u klasi prof. Olge Jovanović,a srednju u klasi prof. Branke Žiravac-Jeremić. Zavrsila je master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vladimira Cvijića.
Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju : prva nagrada na međunarodnom takmičenju "Nikolaj Rubinštajn" , Pariz, druga nagrada na medjunarodnom takmicenju " Vila de Capdepera", Španija ( Palma de Mallorca ). Četiri puta je bila dobitnik prve nagrade na republičkom takmičenju, kao i na takmičenju mladih pijanista " Dr. Vojislav Vučković" u Beogradu.
Osvojila je mesto laureata na brojnim takmičenjima širom zemlje : "Gradus ad parnasum" u Kragujevcu, "Art Studio " u Šapcu, na takmičenju mladih pijanista u Nišu itd.
Nastupala je u mnogim koncertnim salama u zemlji: Zadužbina Ilije M. Kolarca, galerija SANU, Ruski dom, Beogradska filharmonija, Galerija Progres, Madlenianum, sala Matice srpske u Novom Sadu...
Pohadjala je master kurseve i saradjivala sa mnogim eminentnim profesorima i pijanistima,kao sto su Aleksandar Madzar, Arbo Valdma,Pavel Gililov,Jurij Kot,Igor Lasko,Boris Romanov itd.


Mina Krajnović

C.Czerny: Varijacije na bečki valcer

Mina Krajnović rođena je 29.09.1988. godine u Beogradu,  muzicku školu završila je u klasi prof. Olge Jovanovic, a Master studije na FMU u klasi prof.Nevene Popovic. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu, medju kojima su: 1.nagrada na takmicenju N.Rubinštajn u Parizu, 2.nagrada na Chopin takmicenju u Rimu, 2.nagrada na Medjunarodnom takmicenju mladih pijanista na Majorci, 1. nagrada na muzickom takmicenju u Torinu, 1. nagrada na madjunarodnom takmičenju Art studio, Šabac, 1.nagrada na takmičenju Gradus Ad Parnasum u Kragujevcu i mnoge druge. Saradjivala je sa brojnim eminentnim muzičarima kao što su Lili Petrovic, Boris Romanov, Vladimir Milosevic, Aleksandar Dujin, Aleksandar Madžar.


Marek Stupavsky (klavir) i Aleksandar Lazić (perkusije)

J. S. Bach - Sonata in A minor (after J. A. Reinken's "Hortus Musicus"),
BWV 965
1. Adagio
2. Fuga: Allegro
3. Adagio. Presto
4. Allemande
5. Courante
6. Sarabanda
7. Gigue

F. Liszt - Transcendental Étude no. 11 in D-flat major, "Harmonies du
Soir", S.139

Marek Stupavsky je rođen 1996. godine u Novom Sadu. Počeo je da svira na klaviru sa pet godina u Muzičkoj Školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu u klasi profesorice Vere Hofman-Momčilović kod koje je završio I Srednju Muzičku Školu “Isidor Bajić”. Trenutno je na studijama na Fakultetu za Muziku I Ples u Bratislavi, gde je uspešno završio osnovne studije u klasi docenta Ivana Gajana. Svoj prvi solistički koncert je održao 2008. godine Učestvovao je na velikom broju masterklasova kao I na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario zapažene rezultate. Neki od najistaknutijih su:“Dezider Kardoš” , Bánovce nad Bebravou, Slovačka (2006) – Laureat, “Davorin Jenko” , Beograd (2007) – I nagrada, Republičko takmičenje, Beograd (2007) - I nagrada,“Zlatko Grgošević” , Zagreb, Hrvatska (2008, 2010) - II nagrada, „Dušan Protić", Beograd (2009) - I nagrada – Laureat, Memorijal "Isidor Bajić", Novi Sad (2012) – Polufinalista, "Klavir XX i XXI veka", Bánovce nad Bebravou, Slovačka (2012) – Specijalna nagrada za izvođenje dela prve polovine XX veka

Aleksandar Lazić je rođen 1997. godine u Novom Sadu. Završava osnovnu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ na odseku udaraljki kod profesora Srđana Palačkovića. Potom upisuje osnovne studije za udaraljke u klasi profesora Nebojše Jovana Živkovića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Nastupao je sa raznim orkestrima, manjim i većim sastavima. Od 2013. do 2015. godine je ostvario najviše uspeha sa orkestrom harmonika AKUD „Sonja Marinković“ osvojivši prve nagrade na svim takmičenjima u Hrvatskoj, Poljskoj, Austriji itd. Godine 2014. je bio član delegacije Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada u Nižnjem Novgorodu (Ruska Federacija) gde je učestvovao u, za tu priliku oformljenom, internacionalnom omladinskom simfonijskom orkestru. U prvoj godini studija je učestvovao na velikim festivalima kao sto su „NOMUS“ i „SOMUS“ gde, zajedno sa orkestrom Akademije umetnosti, nastupa sa Stefanom Milenkovicem, kao i na festivalu „EUFONIJA“ 2.Internacionalni festival harmonike i kamerne muzike. Do sad je nastupao sa velikanima udaračke scene kao što su Benjamin Toth, John Wooton, Nebojša Jovan Živković.