Firchie Think Tank studio

Program Festivala - Firchie Think Tank studio

SUBOTA, 09.septembar

20.00 - 21.00 Vokalni ansambl “Muzika srca” - Mjuzikli koje volimo

 

NEDELJA, 10.septembar

21.00 - 22.00 Vladimir Živanović: American song book, autorska muzika, jazz
22.00 - 23.00 Damjana Ćuk: Autorska muzika (electronic, house, funk, techno)
23.00 - 01.00 Jamm session


Vokalna grupa Muzika Srca

Umetnički rukovodilac grupe: Svetlana Rakić

"Mjuzikli koje volimo"

Kada se spoje ljubav prema muzici, talenat, entuzijazam i posvećenost onome što se voli dobije se "Muzika Srca". Lepota harmonije koja pleni svaku dušu, pobuđuje maštu i melodiji daje raskoš bila je ideja vodilja na razvojnom putu Muzike Srca.
Sa ovom idejom, 12. maja 2010. godine okupilo se petoro entuzijasta koji su voleli harmoniju i polifoniju i rešili da pokažu svome okruženju da tu lepotu višeglasnog pevanja mogu preneti na svaku kompoziciju bila ona rock, pop, jazz ili klasika. I rodila se vokalna grupa Muzika Srca. Nizale su se nežne i meke melodije koje su oživljavale duh starih vremena, pa nezaboravne melodije iz filmova i mjuzikla a zatim veseli, brzi i razigrani savremeni ritmovi koji obeležavaju našu današnjicu i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Brojnim koncertima i nastupima grupa je dobijala sve više pristalica i postala prepoznatljiva po internacionalnom programu i svom načinu izvođenja muzike a repertoar je sve više rastao.
Danas Muzika Srca u svom repertoaru ima više stotina pesama u originalnim aranžmanima a svakim danom rađaju se nove. Otvorenog uma i srca za novo, različito i nesvakidašnje članovi rado eksperimentišu i sa latino ritmovima, reggae, R&B, disco ili tehno muzikom, a ni rep im nije stran pa imaju poklonike svoga rada u svim generacijama.
Muzika Srca ima preko stotinu nastupa po poznatim novosadskim klubovima, preko 50 javnih koncerata u okviru različitih manifestacija u Novom Sadu i gradovima Vojvodine.


Vladimir Živanović

American song book, autorska muzika, jazz

Vladimir Živanović, magistar kompozicije i orkestracije, jazz aranžer i pijanista rođen 1975. Posle studija na Akademiji umetnosti, usavršavao se iz oblasti jazz muzike, jazz kompozicije i aranžiranja kao učenik a potom i saradnik profesora Roberta Haubera. Dalje usavršavanje u jazz i latino-jazz muzici teklo je kroz radionice, lične kontakte kao i učestvovanje na raznim festivalima koji neguju tradicionalne tokove jazz-a.
Od 2015. godine pijanista je u Jazz oktetu Ivana Švagera.
Kao kompozitor nastupio je na mnogim međunarodnim festivalima i takmičenjima koji neguju savremeni autorski izraz, kako u zemlji i van nje. Sa kolegom Nebojšom Burićem 2008. godine osniva duo *Vocalises* koji za cilj ima interpretaciju umetničke, savremene, improvizovane i autorske muzike izvođene na tradicionalnim i novograđenim muzičkim instrumentima uz pratnju klavira kao i ‘’žive’’ elektronike. Oženjen, otac dvoje dece.


Damjana Ćuk

Autorska muzika

Damjana Ćuk završava niže i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi “Isidor Bajić’’ u Novom Sadu, a osnovne i Master studije klavira na Akademiji umetnosti Novi Sad. Dobitnik je mnogih vrednih nagrada u zemlji i inostranstvu, kao solista i kao član klavirskog dua. Sarađivala je sa mnogim eminentnim profesorima, nastupala na mestima širom zemlje i inostranstva kao solista i kao član bendova. Ostvarila je snimak za radio i televiziju. Radila je kao profesor klavira i korepetitor (klavirski saradnik) u više muzičkih škola u zemlji. Godine 2010. pridružuje se bendu Studio Alektik gde svira autorsku muziku i upoznaje se sa novim muzičkim veštinama kao što su komponovanje, dodiri sa jazz, pop, rock muzikom. Nakon toga svira u Vintage Acoustic bend-u ( Brit pop 80’s). Trenutno ima projekat Beatz and Keys ( Live act improvizacija (Keyboard) uz DJ-a), korepetitor je u Muzičkoj školi “Petar Krančević”, član je benda Almazian Symphony, a već nekoliko godina radi na autorskoj muzici različitih žanrova (electronic, funk, house, techno).