Hol autobuske stanice

Program Festivala - Hol autobuske stanice

PETAK, 08.septembar

13.00 - 13.45 Dragana Malešev: Romanse, balade, evergreen...
13.45 - 14.00 “Duo Vertigo” - Jelena Minić i Sofija Mihić, klavir četvororučno: F. Schubert
14.00 - 14.45 Duška Belić: J. Haydn, F. Chopin, S. Rahmanjinov, M. Dvorak
15.00 - 16.00 Marko Altman: Originalne obrade pop muzike, Adele, J. Legend, B. Mars, Sia...

 


Dragana Malešev

Program: madjarske, ruske, romske romanse, blues...

Rodjena u Novom Sadu 1948., završila osnovnu muzičku školu "Josip Slavenski", gimnaziju, diplomirala na Filozofskom fakultetu, na katedri za jugoslovenske književnosti,bila nastavnica u osnovnoj školi. Sa muzikom od ranog detinjstva, članica (alt) hora penzionera "Isidor Bajić", hora "Jelačić" iz Petrovaradina i hora Jevrejske opštine "Hašira".


Duo Vertigo

Program:
F.Schubert: Fantasie f-moll

Jelena Minić je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nakon završetka studija u Beogradu, dobija stipendiju Fonda za mlade talente, ministarstva omladine i sporta. Školovanje nastavlja na konzervatorijumu Luigi Cherubini u Firenci, u oblasti kamerne muzike. Usvršavala se na majstorskim kursevima kod Tiziana Mealli-ja, Rolanda Russo-a, Elisa Cozzini, Vladimira Stojnića, Dejana Bogdanovića.
Sofija Mihić osnovne i master studije klavira završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, nakon čega nastavlja da se usavršava na kursevima kod Andreas Frolich-a (Keln), Vladimira Stojnića, Nade Kolundžije. Jelena i Sofija redovno nastupaju u različitim kamernim ansamblima. Kao četvororučni duo nedavno su nastupile na festivalu Piano City Milano.


Duška Belić

J. Haydn: Sonata g moll
S. Rahmanjinov: Romance
M. Dvorak: Etida
F. Chopin: Ballade no 2


Marko Altman

Program: Originalne klavirske obrade strane pop muzike (Adele, John Legend, Bruno Mars, Sia...).

Rođen 1991. godine u Beogradu, prvi susret sa muzikom ostvario je sa 5 godina. Pomoću dečijeg sintisajzera brzo je razvio interesovanje za muziku i nije bilo mnogo pre nego što je njegovo interesovanje postalo njegova strast. Diplomirao je klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom i završio master studije 2014. godine.

Od 2014. godine radi kao nastavnik klavira u Muzičkoj Školi "Stanislav Binički" u Beogradu, gde se ističe i sa učenicima osvaja prve nagrade na više otvorenih klavirskih takmičenja.

Svirao je u više velikih dvorana u Srbiji i okolini, i kao solista i kao korepetitor. Pored klasične muzike svira i svoje klavirske obrade popularnih stranih pevača.

 

<<< nazad na program