Plato ispred rektorata

Program Festivala - Plato ispred rektorata

SUBOTA 09. septembar

14.00-15.00 Jelena Vasin Kekić: G. Ligeti, D. Vejnović, J. S. Bach/F. Busoni, A. Part

15.00-16.00 PAUZA

16.00-17.00 Miljana i Marko Đorđević, klavir četvororučno: W.A.Mozart, S. Rahmanjinov, C. Saint-Saens

17.00-18.00 Dinko Blagojević: J. S. Bach, K. Stanković, J. Paču, S. Atanasijević

18.00-19.00 Vladimir Živanović: American Song Book i autorska muzika


Marija Bajo

György Ligeti - Musica ricercata, I - VII
Josip Magdić - Sarajevske ratne razglednice, op. 159
Fazil Say - Kara Toprak

Marija Bajo (1989) u osmoj godini upisuje osnovnu muzičku školu u Novoj Biloj. 2008.godine je upisala studij klavira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kod profesorice Olane Sijarić. Uspješan studij potvrđuju nagrade s internacionalnih takmičenja, Davorin Jenko u Beogradu i Banjalučki bijenale. Od početka studija u Sarajevu sudjeluje u produkciji festivala i projekata u kulturi počevši s Sarajevo film festivalom. Od 2011.godine, radila je na:Sarajevo Chamber Music Festival, Balet fest Sarajevo, Sarajevo Sonic Studio, književni festival Bookstan,itd. Koncertnu sezonu 2013/14 Muzičke akademije u Sarajevu je bila asistent prodekana za koncertnu djelatnost. Svirala je na majstorskim radionicama pijanista:Vladimir Viardo, Sergio de Simone, Christopher Taylor, Kemal Gekić. Nakon diplomskog koncerta u Sarajevu polaže prijemni ispit integriranog master studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Ante Milića. Radi u školi suvremenog plesa Ane Maletić kao korepetitor i profesor klavira.


Jelena Vasin Kekić

J. S. Bach / F. Busoni: Koralni preludijum “Nun komm der Heiden Heiland”
György Ligeti: Musica Ricercata
Arvo Pärt: Für Alina

 Akademski muzičar – pijanista, profesor klavira.
Završila je osnovne i master studije klavira na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Rite Kinke. Dobitnik je međunarodnih i domaćih priznanja među kojima se ističe druga nagrada na takmičenju „Flamme" u Parizu, druga nagrada na takmičenju „Anton Rubinštajn" u Parizu, druga nagrada na takmičenju „Pietra Ligure" u Italiji.
Bila je polaznik majstorskih škola kod prof. Svetlane Bogino, prof. Biljane Gorunović i prof. Rite Kinke.
Kao klavirski saradnik učestvovala je na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2015, (saksofon i flauta), Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko" u Beogradu (saksofon), Flautističko takmičenje „Slavenski" Beograd.
Zaposlena je kao profesor klavira i klavirski saradnik u muzičkoj školi „Isidor Bajić" u Novom Sadu i u školi muzike „Amadeus Art". Trenutno je student specijalističkih studija klavira na Fakultetu Muzičkih Umetnosti u Beogradu, u klasi prof. dr. Dubravke Jovičić.


Klavirski duo Miljana i Marko Đorđević

Program: V. A. Mocart: Sonata C-dur za klavir četvororučno
S. Rahmanjinov: Svita iz baleta ''Uspavana lepotica''
K. Sen-Sans: ''Danse macabre''

Klavirski duo Miljana i Marko Đorđević aktivno nastupa od 2011. godine. Specijalizaciju na odseku za kamernu muziku zajedno su završili na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2014. godine, u klasi dr. Dejana Subotića, sa najvišom ocenom. Održali su brojne koncerte u najznačajnijim salama u Beogradu, i širom Srbije.


Dinko Blagojević

J. S. Bach: Partita br. 6 
J. Paču: Svetosavska pesma
K. Stanković: Varijacije na pesmu “Ustaj, ustaj Srbine!” op 3
Varijacije na pesmu “Sećaš li se onog sata” op 4
S. Atanasijević: “Na te mislim” Koncertna fantazija na temu popularne srpske pesme op 1

Dinko Blagojević (1975, Gradiška) je završio nižu muzičku školu u Gradišci u klasi prof. Fatime Gušić a srednju muzičku školu u Banjoj Luci i Zemunu u klasama prof. Branke Kuzmanović i Zorane Grbić. Diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, a magistrirao je na Akademiji umetnosti Banja Luka u klasi istog profesora. Nastupao je sa orkestrom Pro klasika, kao i sa orkestrom Akademije umetnosti Banja Luka.Radi u zvanju vanrednog profesora na katedri za klavir Akademije umetnosti u Banjoj Luci. Od skorijeg vremena bavi se improvizacijom.


 

<<< nazad na program