Pravilnik o prijavljivanju i učešću

Pravilnik o prijavljivanju i učešću

PIANO CITY NOVI SAD 2018

PRAVILNIK O UČEŠĆU

1. Festival Piano City Novi Sad organizuje udruženje Mistyland iz Novog Sada, po licenci Andreasa Kerna (Berlin).
2. Drugi festival Piano City Novi Sad će biti održan 7, 8. i 9. septembra 2018. u Novom Sadu.
3. Koncept Piano City® podrazumeva festival klavirske muzike i ne predviđa učešće drugih instrumentalista ili vokalnih izvođača. Izuzetno, odlukom organizatora i uz dozvolu vlasnika licence, na programu se može naći ograničen broj drugih instrumentalista izvođača.
4. Na festivalu mogu nastupiti domaći i inostrani pijanisti svih uzrasta, različitih žanrova i različitih nivoa izvođaštva, pijanisti solisti i klavirska dua. Izuzetno, po pozivu organizatora, mogu nastupiti brojniji ansambli pijanista.
5. Prijavljivanje učesnika za Piano City Novi Sad traje od 05.06.2018. do 25.06.2018. u 24:00h. Prijave primljene posle 25.06.2018. u 24:00h neće biti razmatrane.
6. Izvođači se prijavljuju isključivo putem formulara na zvaničnom sajtu festivala www.pianocitynovisad.com. Prijava obavezno sadrži link za video snimak na youtube kanalu. Poželjno je da na snimku bude prikazan deo prijavljenog programa. Nije neophodno da snimak bude napravljen profesionalnom opremom. Prijave pristigle na druge načine (e-mail, sms, pošta...) neće biti razmatrane.
7. Svi pijanisti prijavljuju koncertni program po sopstvenom izboru, u trajanju od maksimalno 45 minuta. Učesnici koji prijave duže programe biće zamoljeni da minutažu prilagode ovom članu pravilnika.
8. Prijavu u ime klavirskog dua podnosi samo jedan od članova. Potrebno je da u polju biografija budu navedeni podaci o oba člana ansambla.
9. Svi koncerti na festivalu Piano City Novi Sad su 45-minutni, osim koncerata pijanista koji na poziv organizatora dolaze kao gosti festivala. Izvođači koji prijave značajno kraću minutažu imaće mogućnost da nastupe na jednom od revijalnih koncerata u okviru Festivala.
10. Izabrani učesnici će biti obavešteni o odluci selektora putem e-maila 10. jula 2018.
11. Piano City Novi Sad podrazumeva celodnevne pijanističke maratone. Koncerti se organizuju na neuobičajenim lokacijama u gradu koje nisu klasični koncertni prostori, često u nekonvencionalnim terminima u toku dana. Pijanisti svojim prijavljivanjem izražavaju pristanak i spremnost da održe svoj 45-minutni koncert u terminu i na lokaciji koje organizator odredi.
12. Festivalski instrumenti su digitalni klaviri, pijanina, polukoncertni i koncertni klaviri. Pijanisti svojim prijavljivanjem izražavaju saglasnost i spremnost da svoj koncert izvedu na lokaciji i instrumentu koje organizator odredi.
13. Pijanisti koji žele da u okviru Piano City festivala održe koncert u sopstvenom privatnom prostoru, na stranici za prijavljivanje biraju opciju broj 2. Kućni koncert može, po želji domaćina koncerta, biti zatvorenog ili otvorenog tipa. Na kućnim koncertima otvorenog tipa rezervacije mesta su obavezne, uz ostavljanje ličnih podataka organizatoru.
14. Građani i institucije koji žele da ugoste pijanistu u svom prostoru, na stranici za prijavljivanje biraju opciju 3 koja podrazumeva ustupanje privatnog prostora (kuća, stan, bašta, terasa...) ili prostornih kapaciteta institucija (hol, bašta, plato ispred zgrade...) za potrebe održavanja jednog ili više koncerata, po izboru domaćina. Ustupanje prostora je bez naknade.
15. Učesnici Festivala ne plaćaju kotizaciju za učešće.
16. Festival ne snosi troškove puta i boravka u Novom Sadu. Učesnicima koji u Novi Sad dolaze iz drugih gradova biće ponuđena mogućnost smeštaja po povoljnijim cenama u partnerskim hotelima/hostelima.
17. Svi učesnici će dobiti sertifikat o učešću na festivalu Piano City.
18. Ugovori o učešću će izvođačima biti dostavljeni deset dana pre početka manifestacije.
19. Ulaz na koncerte je besplatan, osim ako organizator odluči suprotno.
20. Piano City Novi Sad podržava institucije i pojedince koji se bave pedagoškim radom u oblasti umetnosti i omogućiće im da uzmu učešće na festivalu u vidu revijalnih predstavljanja svojih učenika/polaznika.